Eläinklinikka Katse

Varaudu punkkikauteen

Punkit ovat liikkeellä huhtikuusta marraskuuhun lämpötiloista riippuen. Punkkien häätöön ja sen myötä niiden levittämien tautien estämiseksi on mahdollista suojautua erilaisilla lääkevalmisteilla mutta huomioi, etteivät kaikki valmisteet sovellu käytettäväksi kaikilla koirilla! Valinnassa on syytä ottaa huomioon mm. perheen lapset ja muut lemmikit, koiran ikä ja uiko koira paljon. 

Valeluliuokset

Valeluliuoksissa lääkeaine sitoutuu ihoon ja karvoihin tappaen punkin, joka on niihin kontaktissa. Vaikutusaika noin neljä viikkoa. 

Punkkipannat

Punkkipantojen lääkeaineita vapautuu iholle ja turkkiin tappaen punkin, joka on niihin kontaktissa. Vaikutus 6-8 viikkoa. 

Suun kautta annettavat tabletit

Lääkeaine imeytyy suun kautta ja päätyy verenkiertoon. Kun punkki puree koiraa, se altistuu vaikuttavalle aineelle ja kuolee. Vaikutusaika 1-3 kk. 

Huomioi, että suun kautta annettavat tabletit ovat reseptilääkkeitä. Kysy rohkeasti apua punkkilääkkeen valintaan oman koirasi kohdalla vastaanotolla!

  • Tarvitsetko ajan eläinlääkärille puutiaisten torjunnasta keskusteluun ja vaihtoehtojen kartoittamiseen sekä terveen lemmikin silmämääräiseen tarkastukseen punkkien ehkäisyvalmisteiden valintaa varten? Varaa aika nettiajanvarauksesta tai soittamalla p. 020 7856400. Tarkistus mahdollistaa reseptipunkkilääkkeiden määräämisen lemmikille.

Lisää ajankohtaista

Jaa